Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

En büyük moda hataları

Moda için kendi tarzından vazgeçip, sadece trendi kıyafetler giymeye çalışanlar büyük bir hataya düşüyor. Siz de moda yanlışlarına düşmemek...

Reklam
Moda için kendi tarzından vazgeçip, sadece trendi kıyafetler giymeye çalışanlar büyük bir hataya düşüyor.

Siz de moda yanlışlarına düşmemek için yapılan hatalara göz atın ve kendinizi bu hatalardan uzak tutun.

Moda ve trendler söz konusu olunca özellikle de kadınlar kendilerini çok kaptırırlar. Herkes modaya uygun giyinmek ve mükemmel görünmek ister. Moda için kendi tarzından vazgeçenler, sadece trendi kıyafetler giymeye çalışanlar büyük bir hataya düşerler. Moda hatalarını hepimiz yapabiliyoruz ancak kendimize itiraf etmekte biraz zorlanıyoruz. Unutmamak gerekir ki, yaptığımız en ufak moda hatası görünümümüzü mahvedebilir. İşte en sık yapılan moda hataları:

- Yanlış kıyafet seçimi
Yapılan moda hatalarının başında yanlış kıyafet seçimi gelir. Trendi görünmek uğruna vücudunuza uygun olmayan kıyafetler tercih etmeyin. Kalçanız genişse skinny jean'ler, taytlar size uygun olmayabilir. Göbeğiniz varsa düşük bel kesimler hoş durmayabilir. Bu gibi ayrıntılara dikkat ederek trendlere değil, vücut şeklinize göre giyinmeye gayret edin.

- Baştan aşağıya trendi görünmek 
Trendi parçaları yine trendi parçalarla tamamlamak yapılan en büyük hatalardan biridir. Bunu yapanlar kendi tarzlarını oluşturamamış ve çareyi trendi parçalara saldırmakta bulmuşlardır. Geçen sezon aldığınız klasik bir parçayı yeni sezon trendi bir parçayla kombinlemek kısacası tarzınızı kendi zevkinize göre oluşturmak en mantıklısıdır. Eski, yeni, klasik, trendi fark etmez; gardırobunuzdaki parçaları kendinize göre kombinleyin. Unutmayın trendler asla şıklığı garantilemez, trendler sadece tarzınızı oluştururken size yardımcı olur ve sezona uygun giyinmenizi sağlarlar. 

- Yanlış iç çamaşırı seçimi
Yanlış iç çamaşırı bütün genel görünümü etkiler. Kıyafetin üzerinden gereksiz detayları görünen, pot duran, hatlarınızı olduğundan büyük veya küçük gösteren iç çamaşırları kıyafetinizin görünümünü mahvedebilir. Vücudunuzdaki kusurları bilerek, ölçülerinize uygun çamaşır seçmeniz gerekir, bazen sadece bir kıyafet için bile özel iç çamaşırı almanız gerekebilir. Sütyen alırken de yine ölçülerinize uygun olmasına dikkat edin ve asla beyaz bir bluzun içine siyah sütyen giymeyin, ten rengi sütyenleri tercih edin. Pantolonun üzerinden iç çamaşırının görünmesi diğer affedilmez hatalardan biridir. Bu yüzden pantolonunuz düşük belliyse iç çamaşırınızın da düşük belli olması gerektiğini kesinlikle unutmayın.

- Çok renkli giyinmek
Bu sezon yine renkler ön planda. Ancak hata yapmak istemiyorsanız klasik renklerden şaşmamanızı tavsiye ederiz. Kıyafetinize renk katmanızda bir sakınca yok, ancak çok renkli giyinmek trendi bir görünümü garantilemez, aksine kötü görünmenizi sağlar. Birbirini tamamlayan en az üç farklı renkle görünümünüzü canlandırmanız mümkün.

- Karışık, farklı desenleri bir arada kullanmak
Birbirinden farklı, zıt desenleri bir arada kullanmak bu sezon çok moda. Ancak bunu uygulamak gerçekten de cesaret istiyor. Kocaman desenlerle küçük desenleri birbirleriyle tamamlamak, farklı geometrik desenlerle baştan aşağıya kontrast yakalamak iddialı görünmeyi gerektiriyor. Ancak vücudunuz müsait değilse büyük ve gözalıcı desenleri birbirleriyle kombinlememenizi tavsiye ederiz. Mümkün olduğunca tek desenli parçalar giymeye çalışın, örneğin çizgili bir pantolonu tek renk, basic bir tişörtle tamamlayın veya çiçekli, geometrik desenli bir bluzu jean'lerinizle kombine edin. Üstünüz desenliyse altınız desensiz, düz renk olmalıdır ya da bunun tam tersi. Desenlerin şekli ve boyutunu da göz önüne alırsanız moda hatası yapmamış olursunuz.

- Yanlış aksesuar seçimi
Aksesuvar seçimi çok önemlidir. Eğer ayağınıza küçük gelen bir ayakkabıyı sadece moda diye alıyorsanız bu büyük bir hata olur. Vücut şeklinize uygun olmayan çantalar, bacak boyunuzu kısa gösteren ayakkabılar ve yürümekte zorlandığınız topuklu ayakkabılar görünümünüzü mahvedebilir bu yüzden aksesuvar seçiminde trendlere takılıp kalmadan size uygun, taşıyabildiğiniz aksesuvarlar tercih edin.

- Gözü rahatsız eden trendi ayrıntılar
Sezonun trendlerinden olan vatkalar, enine çizgili desenler, kısacık şortlar bazılarımıza yakışmayabilir. Vatka trendini uygulamak istiyorsanız göze batmayan, abartısız vatka ayrıntılı kıyafetleri tercih edin. Kısacık şortlar bu yazın trendlerinden ancak eğer vücudunuz müsait değilse bu iddialı parçaları tercih etmeyin. Enine çizgili desenler çok trendi görünsede tehlikeli desenlerdendir. Unutmayın, enine çizgiler sizi daha kilolu gösterir. 

Esra Çoruh

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok