Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Şifalı taşlarla tedavi olur mu?

Yeryüzünde bulunan her şeyin insanlar için yaratıldığı bir gerçek. Uzmanlar, doğada bulunan bazı taşların hastalıkların tedavisinde kullan...

Reklam
Yeryüzünde bulunan her şeyin insanlar için yaratıldığı bir gerçek. Uzmanlar, doğada bulunan bazı taşların hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini belirtiyor.

Şifalı taşlar konusunda önemli çalışmaları olan Hasan Kocabaş, taşların hangi hastalıklara iyi geldiği konusunda bilgiler verdi.

Lapis lazuri (Göktaşı):
Zihinsel açıklık ve berraklık veren bir taş olarak biliniyor. Hafızayı güçlendiren ve kişiye güven veren etkisi olduğu söyleniyor. İletişim yeteneğini güçlendirmede ve sosyal fobik durumlarda etkili. İskeleti kuvvetlendiriyor, tiroid bezlerini hareket geçiriyor ve tansiyonu dengeliyor. Göktaşı olarak bilinen bu taş, depresyon ve başa çıkılamayan üzüntüler için kullanılıyor.

Azurit taşı:
Duygularınızı rahatlıkla ifade etmenize yardım eder. Yorulan gözlere çok iyi gelir. Kişiyi konuşkan yapar ve merkezde tutar.

Fluorit taşı:
Düşünceleri netleştirir, zihni dinlendirir. Rahtsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir. Projelerin gerçekleştirilmesi için destek verir.

Turkuaz taşı:
Barışın ve ahengin taşıdır. Taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini arttırır. Bağışıklık sistemine iyi gelir. İletişimleri kolaylaştırıcı etkisi vardır. Etkili konuşmaya ve şarkı söylemeye yardım eder.

Malakit taşı:
Kişiye güçlü olduğu duygusu verir. Fiziksel acılardan kurtulmak için kullanılır. Neşe ve canlılık veren etkisi vardır.

Sitrin taşı:
Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlıyor. Kendine güveni güçlendiriyor. Böbrek, kolon, ciğerler, mide, bağırsak, dalak, hazım organları, sindirim ve kalp için yararlı olduğu ifade ediliyor. Enerji vermek ve canlandırmak için kullanılıyor. Diyabete karşı etkili olmasıyla tanınıyor.

Kırmızı lal:
Boğaz bölgesine yakın taşınması öneriliyor. Uygulayanlara göre, bağışıklık sistemini ve ileri yaşlarda cinsel fonksiyonları güçlendiriyor ve yaşam enerjisi veriyor. İnsana zindelik veren ve enerji gücümüzü etkileyen bir taş. Kadınlardaki regl düzensizliklerine ve sorunlarına iyi geliyor. Kanı temizleyip kan dolaşımını hızlandırıyor. Adalet, cesaret ve mütevazılık verdiğine inanılıyor.

Yeşim taşı:
Bolluğun sembolu olan yeşim taşının, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor. Korku ve endişe duygularına iyi geldiği söyleniyor. Toksin maddelerinin vücuttan atılmasını sağlıyor. Denge ve şifa verici etkileri var.

Aquamarine taşı:
Sinirleri yatıştırıyor ve kişiye içsel rahatlık veriyor. Neşe, huzur ve aşk duyguları veriyor. Akciğerlere ve solunum yollarına çok iyi geldiği biliniyor. İlham veren ve hafızayı güçlendiren etkileri de olduğu söyleniyor.

Sodalit taşı:
İçeriğinde soda ve kalsiyum var. Hücre, damarlar ve organizmayı etkiliyor. Hormonların düzenlediği, lenf aktivasyonu ile bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtiliyor. Kan basıncını düşürdüğü, kalbi ve zihinsel aktiviteleri desteklediği söyleniyor. Sezgileri artırıcı ve ilham verici etkisi var. Nazardan, negatif düşüncelerden koruduğuna inanılıyor. Sakinleştirici etkili bir taş ve baş ağrılarına iyi geliyor.

Kaplan gözü taşı:
Sindirim sistemine çok iyi gelen bir taş, aynı zamanda, sinirsel olarak oluşmuş, ağrıları azaltıp sinirleri yatıştırıyor, dalak , pankreas ve kolon için faydalı olduğu söyleniyor. Kişinin bağımlılık duygularını azaltıyor.

Obsidyen taşı:
Volkanik cam, olumsuz enerjiyi emiyor. Terapi gücü yüksek olduğu için vücut masajlarında kullanılıyor. Depresyona ve karamsarlığa iyi geliyor. Kaygıyı azaltrak bilinçaltındaki negatif duyguları temizliyor. Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de biliniyor.

Pembe kuvars taşı:
Negatif enerjilerden koruyucu ve sevgi duygularını artırıcı bir taş. Kullanan insanların çevrelerinde sevgi dolu bir ortam olmasına yardım ediyor. Korkuyu ve öfkeyi azaltarak sakinlik veriyor. Kan dolaşımına iyi gelen bir etkisi olduğu söyleniyor.

Hematit taşı:
Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.enerji verici ve canlandırıcı etkisi olduğu söyleniyor. Cesaret veren hematitin , kararsızlık çekenler için çok faydalı olduğu biliniyor. İskelet sistemi hastalıklarına iyi gelir.
*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok