Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Erkekler için orgazmın püf noktaları

Kadınlar hangi pozisyonlarda daha kolay orgazm olur? Bir kadın sekse nasıl davet edilir? Bu yanıtlar erkeklerin işini kolaylaştıracak, kad...

Reklam
Kadınlar hangi pozisyonlarda daha kolay orgazm olur? Bir kadın sekse nasıl davet edilir? Bu yanıtlar erkeklerin işini kolaylaştıracak, kadınlara daha büyük orgazmlar yaşatacak…

Orgazm, kadınlar için olduğu kadar erkekler için de pek çok soru ve sorun barındıran bir konudur. Biliyoruz ki uzman görüşleriyle ve araştırmalarımızla aktardığımız orgazm bilgileri genelde kadınların orgazmıyla ilgili kadınlara bilgi veren cinstendi. Bu defa sevgili erkek okuyucularımızı da unutmadık. Hem kadınların hem de erkeklerin daha kolay ve daha güzel orgazmlara ulaşabilmeleri için Psikolog Ayşe Kayhan’ın bilgilerinden yararlandık. İşte, orgazm meselesiyle ilgili bugüne dek duymadıklarınız…

Kadınlar hangi pozisyonlarda daha kolay orgazm olur?
Kadınların üstte olduğu pozisyonlar, kadınların daha fazla tercih ettiği pozisyonlardır. Çünkü bu pozisyonlar güvenlikli, kendi orgazmlarını ayarlayabildikleri ve kendi ritimlerini penisle uydurabildikleri pozisyonlardır.

Bu pozisyondaki avantaj şudur: Klitorisin bedene teması daha mümkündür; çünkü bacak ve vajina tam açıktır ve böylelikle klitoris testislere ve erkek bedenine değebilir. Bu da orgazmı çabuklaştırır ve kolaylaştırır.

Eğer klasik pozisyonda (kadının altta erkeğin üstte olduğu pozisyon) ya da arkadan vajinaya giriş pozisyonunda klitorisin uyarılması için el yardımı gerekir ki orgazm kolaylaşsın. Uyaranın devamlılığı, hazzın tepesine geldiğinizde orgazma ulaşmak için önemlidir. Yani uyarılma, ritmik olmalıdır.

Bir kadın sekse nasıl davet edilir?
Kadın bedeni çok geniş bir uyarı alanına sahiptir. Bu uyarı alanının en başında gözler gelir. Kadın cinselliğe davet edildiğini gözlerden almak ister. Dokunmak kadın için çok kıymetli ve uyarıcı bir durumdur. Dokunmaktan kastımız, direkt erotik bölgelere saldırı niteliğinde bir dokunma değil, daha yumuşak, daha davetkar daha şefkatli daha şehvetli bir dokunmadır.

Kadının ensesi, yanakları, omzu, sırtı, göğsü, göbeği, bel çeperi, bel sınırları, kalçası, vajinası, klitorisi, bacak iç ve dış çeperleri uyarı alanlarıdır. Bu alanlara dokunulması, öpülmesi, okşanması kadın için önemlidir. Yumuşak bir başlangıç genellikle daha davetkar, daha uyarıcı olur. Bunların hepsi genellemedir; elbette kişisel yaşamlara ve tercihlere göre değişebilir.

Cinsel ilişkinin süresi nasıl artırılır?
Sevişme süresi kişilerin kendilerine ait bir durumdur. Çünkü hem bedensel hem de psikolojik bir performanstır. Bedeninizin rahat, gevşek ve harekete hazır olması gerekir. “Hadi yapalım da bitsin şu iş” zihniyetiyle girilen ilişkiye “cinsel birleşme” diyoruz. Sevişme dediğimiz şey; bakışma, davetle başlayan, dokunmayla devam eden bir süreçtir. Yani sevişme yatağa gidilme sürecinden önce başlar.

İlişki nasıl uzatılır? Dokunmaktan keyif almakla, dokunmayı bilmekle, masaj, birlikte yıkanmak, sarılmayı bilmekle olur. Aslında sevişmenin A şekliyle başlayıp Z şekliyle bittiği bir formülasyon yoktur.

Çiftler nasıl aynı anda orgazm olabilir?
Çiftlerin aynı anda orgazmı tamamen tesadüfi bir şeydir. Aynı partnerle uzun süreli bir ilişki içindeyseniz, çok kontrollü davranarak aynı anda orgazmı yakalayacağınız fikriyle kendinizi organize ederseniz, eninde sonunda aynı anda orgazmı yakalarsınız. Çünkü iki ayrı bendenden söz ediyoruz. Burada önemli olan, kimin önce kimin sonra orgazm olması değil; eşlerin zevki birbirlerine pas edebilmeleridir.

Kadınları orgazma ulaştırmak için neler yapmak gerekir?
İyi seks bütün duygu durumlarını içerir. Kadının uyarılma noktaları hakkında genelgeçer bilgiler vardır. Örneğin, göğüsler… Oysa yüzde 80 kadın bundan asla hazzetmez. Çünkü özellikle regl dönemi öncesinde göğüste şişkinlik ve hassasiyet oluşur. Göğse yapılan özel muamele kadının ilgisini ve dikkatini dağıtır.

Kadının klitoristen uyarıldığını öğrenmiş partnerin sürekli klitorise uyarı göndermesi de seksin konsantrasyonunu bozar. Her şeyden önce kadınlar soyunmaktan başlayan süreçle zevk almaya başlarlar. Kendileri mi soyunmak isterler, yoksa eşleri tarafından mı soyulmak isterler; bu çok bireysel bir durumdur. Özel kıyafetler de çok bireysel bir durumdur.

Erkek boşalma geciktirebilir mi?
Teknik anlamda erkekler boşalmayı geciktirebilirler. Boşalma, cinsel birleşme dediğimiz vajinaya girişi azaltarak, penis başının sıkılmasıyla, konsantrasyonu bozucu başka seksüel davranışlara geçilince gecikebilir.

Konuşmak, büyüyü bozmaz; arada bir sohbet etmek gerekir. Çiftler bunu konuşarak halledebilir.

Erkekler orgazma nasıl ulaşır?
Erkekler her zaman sonuca yönelik seks yaptıklarından dolayı şefkati, yumuşak dokunuşları göz ardı etmişlerdir. Erkekler özellikle Türk toplumunda eşcinsel zannedilmek gibi kaygılarından dolayı çok önemli bir uyarılma unsurlarını göz ardı ederler: Erkekler kalçadan ve makattan uyarılırlar. Bu nedenle kadınlar erkeklerin kalçalarına dokunmaktan kaçınmamalıdır. Partner “istemiyorum” dese bile, kadının bedenin bütün dokunuşu içerisinde kalçaya adım adım dokunarak belki de erkeğe bu zevk noktasını öğretmelidir.

Kadın mutlaka penise dokunmalıdır. Erkek size, “Göğüslerin çok güzel, kalçalarını seviyorum” gibi cümleler söylediğinde nasıl keyif alıyorsanız, erkek de kendi bedenine yönelik doğru ve iyi sözcüklerden keyif alacaktır.

Erkek boşalmadan seksi sonlandırabilir mi?
Erkek boşalmadan seksi sonlandırabilir. Erkekler arası konuşmalarda “Bir gecede beş kere seks yaptım” gibi sözler geçebilir. Ancak bu olağandışıdır. Çünkü bir bedenin orgazmdan sonra yeni bir sevişmeye, yeni bir uyarı almaya geçebilmesi için, metabolizmanın belli bir dinlenme süreci geçirmesi gerekir. Bu, kadın için de erkek için de geçerlidir.

Boşalma sonrası sevişmeye, birbirinize dokunmaya devam edebilirsiniz; ama ereksiyon olmak ve tekrar boşalmak için bir süreç gerekir. Bu da erkek bedeni için ortalama üç saat gerektirir.
Boşalmadan seksi sonlandırmak aslında biraz çağımızın hastalığı haline geldi. Bunun en önemli nedenlerinden biri çokeşlilik, bir diğer nedeni de güvensizlik ve özgüven problemidir. Boşalmayı verilmiş bir söz olarak saymak, cinsel ilginin azalması ama bunu paylaşamamak, iyi bir hayat arkadaşı olmak ama iyi bir cinsel partner olamamak gibi bir sürü psikolojik nedenle de boşalmadan ya da kasti olarak boşalmayı engelleyen erkekler vardır.

Kaynak: Pudra
*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok