Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek İçin Hayatınızda Küçük Değişiklikler Yapmaya Hazır mısınız? Bu aralar çok sık hastalanmaya başladı...

Reklam
Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek İçin Hayatınızda Küçük Değişiklikler Yapmaya Hazır mısınız?

Bu aralar çok sık hastalanmaya başladıysanız, en ufak değişiklik dengenizi bozuyorsa dikkat edin; bağışıklık sisteminiz giderek zayıflıyor olabilir.

Hisar Intercontinental Hospital Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Gözüküçük'ten bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklerin neler olduğunu öğrendik…

Stresinizi azaltın; azaltamıyorsanız yönetmeyi öğrenin
Yapılan araştırmalar stresin bağışıklık sisteminin en büyük düşmanlarından biri olduğunu kanıtlamaktadır. Bunun için stresten kaçamıyorsanız, mümkün olduğunca uzak durun. Zevk aldığınız şeyleri yapmak için kendinize zaman ayırın.

Kendinize başka bir canlıyı dost edinin
Köpekler ve diğer evcil hayvanlar size arkadaşlığın yanı sıra egzersiz yapma olanağı; böylece de sağlık sunabilir. Çalışmalar evcil bir hayvanı olan kişilerin kolesterol düzeylerinin daha düşük ve kalp sağlıklarının daha iyi olduğunu göstermektedir.

Kendinize ait güçlü bir sosyal ağ oluşturun
Güçlü sosyal bağlar sağlığınızın üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Yeni yapılan bir çalışma güçlü ilişkileri olan insanların zayıf sosyal bağları olanlara göre hayatta kalmak için gösterdikleri çabanın % 50 daha fazla olduğunu göstermiştir. Sosyal ağınızı genişletmek için, gönüllü bir sınıf alarak ya da sizi ilgilendiren bir gruba katılarak bunu deneyin.

Hayatınızda pozitif düşünceye yer açın
Pozitif düşünceler bağışıklık sisteminize sağlıklı bir destek verebilir. İyimserliğinizi artırmak için zevk aldığınız şeylere hayatınızda daha fazla yerin ve bardağın boş tarafını değil; dolu tarafını görmeye çalışın.

Kahkaha atın
Kahkahanın bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabileceğine dair bazı bilgiler var olsa da henüz kanıtlanmamıştır. Ancak siz yine de kahkahayı hayatınızdan eksik etmeyin.

Antioksidanları tüketin
Antioksidan yönünden zengin ve hücre yapısını korumaya yardımcı olan meyve ve sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin. Portakal, yeşil biber, brokoli, kivi, çilek, havuç, karpuz, papaya, kavun ve yeşil yapraklı sebzeleri tüketmeye özen gösterin.

Boş kalorilerden kaçının
Çerez, şeker ve soda gibi işlenmiş gıdalar vücudunuz için iyi olmayan katkı maddeleri ve kimyasallar içerirken; vitamin ve lifler yönünden fakirdir.

Bitkisel takviyelerden yararlanın; ancak hekiminizden onay alın!
Genel sağlığınızı iyileştirmek için sarımsak, ginseng gibi bitkisel takviyelerden yararlanabilirsiniz; ancak hekiminizin onayıyla…

Egzersizi yaşam tarzı haline getirin.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için basit yöntemlerden biri de egzersiz. Düzenli egzersiz stresi azaltmasının yanı sıra osteoporoz, kalp sağlığı ve bazı kanser türlerine yakalanma riskini düşürmeye de yardımcı olur.

İyi bir gece uykusu alın
Yeterli uyku uyumuyorsanız bağışıklık sisteminiz hastalıkları uzaklaştırmak için gereken kaynaklara sahip olamayabilir. Bu nedenle her gece yaklaşık 8 saat uyumanız gerekir. Düzenli egzersiz, yatmadan önce kafein ve alkol tüketiminden kaçınmak ve uygun oda ısısında uyumak sizin için dinlendirici olabilir.

Alkol ve sigaradan uzak durun!
Alkol ve sigara bağışıklık sisteminizi zayıflatarak daha sık hasta olmanıza neden olabilir.

Ellerinizi yıkayın
Bağışıklık sisteminin hastalıklarla mücadelesinde en kolay yollarından biri düzenli olarak ellerinizi yıkamanızdır. Akan su altında ellerinizi sabunla ve en az 20 saniye boyunca yıkayın. Eğer sabun ve su erişimi yoksa o en az% 60 alkol içeren dezenfektan kullanın. 

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok