Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Doğru adım atarak güzelleşin

Güzelleşmek amacıyla vücudunda değişiklik yaptırmak isteyen kişilere estetik operasyon öncesinde yapılması gereken 10 adım bu yazımızda....

Reklam
Güzelleşmek amacıyla vücudunda değişiklik yaptırmak isteyen kişilere estetik operasyon öncesinde yapılması gereken 10 adım bu yazımızda...

Estetik ameliyat ile güzel bir görünüme sahip olmak isteyen kişilerin bazen çevresindeki insanların baskısıyla ani ve yanlış operasyon kararı alabildiğini belirten ünlü Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, operasyon sonrasında istenilen sonuca ulaşılamaması durumunda kişinin büyük bir yıkım yaşabileceğinin altını çiziyor. Kişinin kendi hür iradesiyle estetik operasyon yaptırmaya karar vermesinin önemini vurgulayan Op. Dr. Alper Tuncel, güzelleşmek amacıyla vücudunda değişiklik yaptırmak isteyen kişilere estetik operasyon öncesinde yapılması gerekenleri 10 adımda sıralıyor.

1. İnce eleyip sık dokuyun
Estetik operasyon için cerrah seçiminde araştırmaya internetten başlamak iyidir ancak sonrasında medya, yayınlar ve çevrenizden gelen yorumlara göre de bir değerlendirme yapılmalı.

2. Listeyi daraltın
Estetik ameliyat yaptıracak kişi kendisine uygun olan maksimum 3-4 cerrahın ismini belirlemeli.

3. Tanınırlık ve bilinirliğin etkisi
Medyada çok fazla yer alan cerrahları körü körüne tercih etmek yerine ihtiyatla yaklaşılmalı.

4. Objektif değerlendirme yapın
Bir plastik cerraha gidilerek estetik yaptırmak istenen bölgeyle ilgili mutlaka profesyonel ve objektif görüş alınmalı.

5. Alternatifleri kontrol edin
Operasyon için görüşmeye gidilen ilk cerrahı diğer alternatiflerle bakmadan tercih etmek yanlış sonuçlar doğurabilir.

6. Yaşın uygunluğu ve doğru zamanı bekleyin
Bazı estetik operasyonları için yaş önemli bir kriter olduğuna değinen Op.Dr. Alper Tuncel örneğin, kepçe kulak için yapılacak ameliyatın  okul öncesi dönemde yapılmasını, meme büyütme için 18 yaşın beklenmesini, yüz gerdirme içinse orta yaş ve sonrası dönemlerde yapılmasının uygun olduğunu belirtiyor.

7. Gerçekleşmiş operasyonların fotoğraflarını inceleyin
Yapılacak görüşmede estetik cerrahın önceki operasyonlarından fotoğrafları incelemek için ısrarcı olunmalı.

8. Tüm soru işaretlerini ortadan kaldırın
Yapılacak görüşme öncesinde estetik yaptıracak kişinin kafasında soru işareti kalmaması ve unutmamak için önceden rahatsızlık yaratan tüm sorular kağıda yazabilir. Görüşme sırasında tüm şüpheler sorulara gelecek cevaplarla ortadan kaldırılabilir.

9. Hayalci olmayın ama kararlı olun
Cerrah estetik ameliyat yaptırmak isteyen kişinin önce fotoğrafını çekecektir ve ameliyat sonrasında nasıl olacağını gösterecektir. Gösterilecek görüntü tahminidir. Görüntünüzün fotoğrafınızdan daha iyi olacağına emin olabilirsiniz.

10. Cerrahın ana ilgi alanını bilmek
Her Plastik Cerrah her türlü estetik işlemi yapabilir ama özellikle ilgilendiği operasyonları daha iyi yapacaktır.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok