Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Aç Gezmekten Vazgeçin, Kilolarınıza Veda Edin!

Gün boyu aç gezerek ya da her gün aynı saatte aynı yemekleri yiyerek; kilo vermek yerine daha çok kilo aldığınızı biliyor musunuz?  Beslen...

Reklam
Gün boyu aç gezerek ya da her gün aynı saatte aynı yemekleri yiyerek; kilo vermek yerine daha çok kilo aldığınızı biliyor musunuz? 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, bireylerin hayatlarında sekiz davranış biçiminden vazgeçerek aslında aç kalmadan sağlıklı bir şekilde kilo verebileceğine dikkat çekerek, sekiz maddede kilo almaya yol açan davranış biçimlerini açıkladı!

"Sürekli diyet yapıyorum, neredeyse aç dolaşıyorum ama bir türlü kilo veremiyorum" diye yakınanların aslında sekiz davranış biçiminden vazgeçerek sağlıklı bir şekilde kilo vermeleri mümkün..!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, bireylerin kilo almasına neden olan davranış biçimlerinin olduğunu ve ancak bunlardan vazgeçtiklerinde kilo probleminden kurtulabileceklerine dikkat çekerek, "Yemek yemeyi seven bir toplumuz ama yediğimiz oranda enerjiyi harcamazsak fazla kilolarımızla birlikte hayat daha da zorlaşıyor. Hemen kilo vermeliyim, yağlardan kurtulmalıyım telaşıyla da kilo vermekten çok almaya neden olan davranışlar başlıyor" uyarısını yaptı.

Takıntılarınızdan kurtulun!
"Acıktıran yiyecekleri ve davranışları hayatınızdan çıkarın, kilolarınızla vedalaşın" diyen Nil Şahin Gürhan, sekiz maddede kilo almanın yolunu açan davranışları açıkladı:

 AÇ KALARAK GÜNÜ GEÇİRME ÇABASI: Açlık, kendimizi aç hissetmek normal bir süreç ve sağlıklı olduğumuzun göstergesi. Açlık hissimiz olmasa yemek yeme isteğimiz de olmaz ve bunun sonucunda beslenme yetersizliğine bağlı bir takım sağlık problemleri yaşarız. Bu yüzden gün içinde aç kalmayın.

 HER GÜN AYNI SAATTE, AYNI ÖĞÜNLERİ YEMELİYİM TAKINTISI: "Öğle işim vardı, yemek yiyemedim, saati kaçtı artık yememeliyim…" gibi kalıplarla öğün atlamak, saatlerce aç kalmak.

 ATIŞTIRMALIKLARDAN KAÇINMAK: Her zaman istediğimiz yiyecekleri bulamayabiliriz. Ancak uzun süre aç kalmaktansa ara öğünlerde ve yiyemediğimiz öğünlerde küçük ve sağlıklı atıştırmalara açık olun. Metabolizmanızın yavaşlamasını engelleyin.

 SÜREKLİ KARNINIZIN AÇ OLMASI: Eğer normalden fazla ve sürekli açlık hissediyorsanız beslenmenizde bazı şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. İhtiyacımızdan az yemek vücudumuzun az enerji harcamasına sebep olur.

 HER ZAMAN MİNİMUM MİKTARLARDA YEMEK YEMEYE ÇALIŞMAK: Kendi kendimize uyguladığımız "Az ye, kilo ver" şeklindeki uygulamalar, sofradan aç olarak kalkmamıza neden olabilir. Öğün saatlerinde tam olarak doygunluğu sağlayamamak diğer öğüne kadar olan süre boyunca aç kalmamıza yol açar. Kan şekerimiz düşer ve bu durumda canımız tatlı isteyebilir. Günün sonunda ve gecenin ilerleyen saatlerinde çoğu zaman bu isteğimize yeniliriz ve ihtiyacımız olandan daha fazlasını yiyebiliriz. Ana öğünlerimizde, besinleri yeterli miktarda dengeli bir şekilde tükettiğimizde hem ihtiyacımız kadar beslenmiş oluruz hem de mide dolgunluğunu sağlarız. Aralarda yapacağımız sağlıklı atıştırmalarla da kan şekeri gün boyunca dengelenmiş olur.

 MİDEYİ DOLDURMAK İÇİN BESİN DEĞERİ DÜŞÜK GIDALARLA BESLENMEK: Ana öğünü bir tabak salata ile geçiştirmek, aç kalmamıza neden olabilir. Midemizi hacim olarak dolduran ve içeriği boş gıdalar tüketmek, yeterli enerji vermediği gibi, öğünden kısa bir süre sonra tekrar acıkmanıza neden olur. Besin gruplarının bir arada olduğu, renkli, yeterli ve dengeli bir öğünle hem mide hacminizi doldurarak tokluk hisseder hem de ihtiyacınız olan besin öğelerini karşılayabiliriz.

 YETERLİ ÖLÇÜDE SU İÇMEMEK: Beyinde açlık merkezi ile susuzluk merkezi yan yanadır. Susuzluk hissi de bazen açlık hissiyle karıştırılabilir. Bizler çok fazla su tüketmeyen bir toplum olarak, bu his karışıklığını daha sık yaşıyor olabiliriz. Bu nedenle susuzluk hissi oluşmadan bol bol su tüketmeliyiz.

 ÇOK ÇAY-KAHVE İÇMEK: Çay ve kahve kafein içeren, günün enerjisini yükselten keyifli içeceklerdir. Aynı zamanda bir takım antioksidanlar içerir. Çay ve kahve abartmadan ölçülü dozlarda tüketilirse; metabolizmamızı hızlandırır, kilo vermemizi kolaylaştırır. Ancak miktarını abartırsak vücudu ve mideyi çok yorar, iştahı gereksiz yere artırır ve kilo almayı kolaylaştırır.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok