Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Sağlıklı bir gelecek için fiziksel aktivite şart!

Düzenli fiziksel aktivite hem beden, hem de ruh sağlığını yakından etkiliyor.  Aktif bir yaşamın depresyondan kronik hastalıklara kadar bi...

Reklam
Düzenli fiziksel aktivite hem beden, hem de ruh sağlığını yakından etkiliyor. 

Aktif bir yaşamın depresyondan kronik hastalıklara kadar birçok sağlık sorunundan korunmada önemli rol oynadığını söyleyen Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu, "Düzenli yapılan egzersiz metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolünü kolaylaştırırken; kasların korunmasına, kemiklerin güçlenmesine, kan yağları ve kan şekeri düzeylerinin kontrolünün sağlanmasına yardımcı oluyor" dedi.

Hareketsiz yaşamın getirdiği sorunlar günümüzde her yaştan insanın sağlığını tehdit ediyor. Hareketsizliğin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın mücadele ettiği bir sorun olduğuna dikkat çeken Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu, "Aktif olmayan bir yaşam tarzı, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite başta olmak üzere; diyabet, hipertansiyon, depresyon, kemik erimesi, kalp-damar ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının artış nedeni olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Sağlığınızı egzersiz ile koruyun
Egzersizin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisinin bulunduğunu belirten Mumcu, "Sağlıklı ve dinç bir geleceğe sahip olmak için yapılması gereken en önemli davranış değişikliklerinden biri de düzenli spor yapma alışkanlığını kazanmaktır. Çocukluk çağından itibaren bu alışkanlığı kazanarak egzersizi günlük yaşamın bir vazgeçilmezi haline getirmek, sağlığın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık risklerinin azaltılması noktasında büyük önem taşıyor" dedi.

Stresin de çaresi egzersizde!
Düzenli yapılan egzersizin beden sağlığını olduğu kadar ruh sağlığını da yakından etkilediğini söyleyen Mumcu, "Aktif bir yaşam; kaygı ve stresi kontrol etmeyi sağlarken, zihinsel sağlığın sürdürülmesi, psikolojik zindeliğin sağlanması, iletişim becerilerinin ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi noktasında bireyi destekleyerek kendisini daha iyi ve mutlu hissetmesine yardımcı olur" dedi.

Hayatınızı küçük alışkanlıklarla hareketlendirin
Sağlıklı bir yaşam için her gün 30 dakika egzersiz yapmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Mumcu, "Hayatımızda yapacağımız küçük değişikliklerle bile aktivite seviyemizi artırmak ve yaşamımızın bundan olumlu bir şekilde etkilenmesini sağlamak mümkün" dedi. Günlük hayat pratiklerine küçük alışkanlıklar katarak daha hareketli ve sağlıklı bir yaşama sahip olunabileceğini söyleyen Mumcu, önerilerini ise şöyle sıralıyor:

• Sporu zorunluluk olarak değil, sağlığınız için bir fırsat olarak görün.
• Egzersiz için kendinize özel bir program hazırlayın ve mutlaka uygulayın.
• Öğle yemeği aralarında kısa süreli de olsa yürüyüşler yapın.
• Kısa mesafeler için taşıta binmek yerine yürümeyi tercih edin.
• Market alışverişlerinizi internetten ya da telefondan değil, bizzat markete giderek yapın. Ve satın aldıklarınızı siz taşıyın.
• Toplu taşıma aracı kullanıyorsanız birkaç durak önce inerek kendinize yürüyüş fırsatları yaratın.
• Her gün 10 bin adım atmaya özen gösterin.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok