Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Kalbinize ve Sağlığınıza Dost Sevgililer Günü Sofraları

Sevdiğinizle birlikte daha uzun ve sağlıklı yılları birlikte geçirmek için, sağlıklı sofralar hazırlayarak ona sevginizi en güzel şekild...

Reklam
Sevdiğinizle birlikte daha uzun ve sağlıklı yılları birlikte geçirmek için, sağlıklı sofralar hazırlayarak ona sevginizi en güzel şekilde gösterebilir, ailenize ya da sevdiklerinize en güzel Sevgililer Günü hediyesini verebilirsiniz.

Dünyada ve ülkemizde, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde mum ışığında baş başa geçirilen romantik bir yemek; sevgililer gününe özel alınmış hediyeler ve kalp şeklinde pastalar masaları süsleyecek. O gün seçilen yiyeceklere dikkat edilmediği takdirde sindirim sisteminde yaşanacak sorunlarla ilgili uyaran uzmanlar, sevdiğinizle birlikte uzun ve sağlıklı yılları birlikte geçirebilmek için, o gece dahi dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.

Her zamanki beslenme planına paralel olarak, çok karışık besinlerin bir arada olmadığı menülerin tercih edilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, porsiyonların da çok büyük olmamasına özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.

O güne özel sağlıklı beslenme önerileri
Sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömrün sırrının dengeli beslenme ve fiziksel aktiviteden geçtiğini söyleyen uzmanların o gece için beslenme tavsiyeleri şu şekilde,

"Sevgililer Günü'ne özel hazırladığınız sofranızdaki besinlerin hazırlanması ve pişirilmesinde fazla yağ kullanımını gerektirmeyen yöntemleri (haşlama, ızgara, fırında pişirme vb.) tercih edin. Kızartma yönteminden sakının. Besinleri hazırlarken ve pişirirken tereyağı, iç yağı, kuyruk yağı, hidrojene yağlar yerine önerilen düzeylerde bitkisel sıvı yağ, zeytinyağı, yumuşak margarin kullanın.

Yemeklere yağı yakmadan ekleyin. Yağ ve şeker içeriği yüksek olan pasta, kek, kurabiye, unlu, çikolatalı, kremalı tatlılar, hamur işi, börek gibi besinleri mümkün olduğunca tüketmeyin. Etler zaten yağ içerdiklerinden etle pişirilen yemeklere kesinlikle yağ koymayın. Yağlı et ve et ürünlerini, kümes hayvanlarının derisini tüketmeyin. Özellikle kırmızı et yerine yağı az ve çoğunlukla doymamış yağ içeren derisiz tavuk, hindi ve av hayvanlarının etlerini ve her türlü balık eti tüketin. Yapılan çalışmalarda kırmızı ete kıyasla tavuk ve balık eti tüketiminin koroner kalp hastalıkları riskini önemli derecede azalttığı gösterilmiştir, unutmayın. Tam yağlı süt ve süt ürünleri yerine yağı azaltılmış veya yağsız süt ve süt ürünlerini tüketin. Beyaz ekmek yerine tam buğday, kepekli, çavdar ekmeği tercih edin. Sofranızda çiğ yenen narenciye, domates ve yeşillikler olmak üzere taze sebze ve meyveye bolca yer verin."

"Özellikle tavuk eti, sağlıklı beslenme için tüketilmesi gereken başlıca protein kaynaklarından bir tanesidir. O geceye özel menünüzde et olarak tavuk eti tercih etmeye özen gösterin. Tavuk etinin sindirilebilirliği % 91-100'dür. Bu nedenle tavuk etinin proteini iyi kaliteli protein kaynağı olarak değerlendirilmektedir. Diğer etlere kıyasla daha az yağlıdır ve bu nedenle de enerji değerleri diğer etlere kıyasla daha düşüktür. Tavuk etinin doymuş yağ ve kolesterol içeriği de daha azdır. Tavuk eti vitamin B2 (riboflavin), niasin, vitamin B6 ve vitamin B12 bakımından da zengin besinler arasında sayılırlar. Yüksek düzeyde biyolojik değere sahip olan tavuk eti, bütün bu özellikleri nedeniyle; obezite, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununun tıbbi beslenme tedavisinde yer alabilir."

Sağlıklı beslenerek hem kendi kalbinizi hem de sevdiklerinizin kalbini koruyun
Sevgililer Günü'nde sevdiklerine lezzetli ve sağlıklı sofralar kurmak isteyenlere özel 'Sebzeli Tavuk' tarifini o özel gece için derledik.

SEBZELİ TAVUK
● 400 gr tavuk göğüs eti
● 1 tutam roka
● 1 adet sivri biber
● 1 adet kırmızıbiber
● 1 küçük soğan
● 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
● 1 yemek kaşığı kapari
● 4 adet çeri domates
● 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
● 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
● 1 adet yeşil limon

Tavuğu iki parçaya bölerek üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyerek marine edin. Sonrasında ızgarada önlü arkalı 10 dakika pişirin. Tavuklar pişerken bir tavada kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı bir kaşık zeytinyağında soteleyin. Diğer yandan, başka bir kabın içinde kapari, domates, mısır ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp, limon suyunu da ekleyip karıştırın. Sotelenen sebzelerin yarısını tabağın ortasına koyun, üzerine ızgara somonu ekleyin. Son olarak da hazırlamış olduğunuz sostan bir kaşık döküp servise hazır hale getirin.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok