Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Doyuruculuk: Yeni Diyet Silahı

Kilo vermek  için daha az kalori almanın yeni bir yolu yoktur. Yeni olan açlığı kontrol ederek  kilo verme   mücadelesini yürütmektir. Bir ...

Reklam

Kilo vermek için daha az kalori almanın yeni bir yolu yoktur. Yeni olan açlığı kontrol ederek kilo verme mücadelesini yürütmektir.
Bir kase yulaf yediğinizde tıkanmanızın fakat 3 tane kurabiye yediğinizde hala doymamış olmanızın sebebini hiç merak ettiniz mi? Bunun sebebi birbirleriyle karşılaştırıldıklarında doyuruculuk oranlarının farklı olmasıdır. Popüler yemeklerden 240 kalorilik porsiyonlar alıp bunları bir dilim beyaz ekmekle karşılaştırarak tabloya yerleştirdi. 240 kalorilik haşlanmış patatesin doyuruculuk oranı 209 iken, 240 kalorilik kızarmış patatesin doyuruculuk oranı sadece 116’ tır.

Diyet Cephaneniz İçin Silahlar

İştahınızı Kesin
Bir yemekte değişik tatların çok fazla olması beynimizin iştah merkezinin fazla uyarılmasına sebep olur bu yüzden doyana kadar çok fazla yemiş olursunuz. Tat sayısı kısıtlı olunca daha az yemek, çok olduğunda da daha çok yemek isteriz.
Tatlı, tuzlu, ekşi tatlar beyinde kendi merkezlerini uyarırlar. Bu nedenle tuzlu yemekten sonra tıka basa tokken bile hala tatlı yiyecek kapasitemiz vardır. Bir iştah merkezini açarsanız onu doyurana kadar yemelisiniz. Birçok iştah merkezini açarsanız hepsini doyurmanız gerekir.
Doyuma ulaşılan noktaya gelene kadar tatların çeşitliliğini kısıtlarsanız aşırı yemeden doyabilirsiniz. Altı haftalık bir planla protein, tam tahıl ürünleri, meyve ve sebzeleri içerecek şekilde diyetler hazırlanabilir.Diyetin ilk aşamasında her günün yemek planının bir tat teması vardır. Mesela bir günün teması ıspanaksa, ıspanaklı omlet iki ara öğün – tahıllı krakerler ya da ıspanaklı yoğurtlu sosla küçük havuçlar-  öğlen ıspanaklı hindili salata ve ıspanaklı makarna akşam da ıspanaklı salata ve kırmızı meyveler (böğürtlen çilek vb.)
İkinci aşamada her yemeğin ve ara öğünün ayrı birer teması vardır ve üçüncü aşamada artık bir plana ihtiyaç duymadan tatları kısıtlamayı öğrenmiş olursununuz.

Daha Kısa Sürede Doymak

Az enerjili geniş hacimli yiyecekleri tercih edin. Kuru üzüm ve taze üzümü ele alalım. Kuru üzümün enerjisi yüksek hacmi küçüktür bol miktarda yiyip hala daha yemeye devam edebilirsiniz fakat taze üzüm doğası gereği suyla şişirilmiştir. Hacmi geniştir ve bu daha az yemenize sebep olur.
Hacim konusunda su kilit noktadır. Yemekle birlikte içtiğiniz sudan bahsetmiyoruz çünkü bunun doyma hissinde bir değişiklik yaratmadığı saptanmıştır. Fakat meyve ve sebzelerdeki ya da çorbalardaki su daha çabuk doymanızı sağlar.
Daha çabuk doymak için iyi bir strateji:
Yemeğe çorbayla ya da büyük boy az kalorili bir salatayla başlayın. Bu ardından daha az şey yemenizi sağlar. Fakat salatanızı yüksek kalorili malzemelerle yaparsanız iyi bir sonuç elde edemezsiniz baştan kalori almış olursunuz ve daha az yemek yiyerek bunu telafi etmiş olmazsınız.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok