Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

İnanılmaz ama Türk erkekleri kaçıyor

Sinem VURAL- hurriyet.com.tr Türkler sorumluluk almaktan kaçan erkekler alanında Avrupa rakamlarının üzerine çıktı. Discovery Channel'ın...

Reklam
Sinem VURAL- hurriyet.com.tr
Türk erkekleri sorumluluktan kaçıyorTürkler sorumluluk almaktan kaçan erkekler alanında Avrupa rakamlarının üzerine çıktı.

Discovery Channel'ın 15 ülkeden 25-39 yaş arası 12 bin erkek üzerinde yaptığı "Species- A User's Guide of a Young Man" (Türler: Genç erkekleri kullanma kılavuzu) konulu araştırmada Türkler sorumluluk almaktan kaçan erkekler alanında Avrupa rakamlarının üzerine çıktı.

D Smart üzerinden yayın yapan Discovery Channel, "Species- A User's Guide of a Young Man" (Türler: Genç erkekleri kullanma kılavuzu) konulu araştırmayı Esma Sultan Yalı'sında basına tanıttı.

Dünyanın 15 ülkesinde 25-39 yaş arasındaki 12 bin erkeğin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre Türk erkeklerinin yüzde 34'ü sorumluluk almayı sevmiyor. Yüzde 30'u kadının yerinin evi ve çocuklarının yanı olduğunu, eve erkeğin bakması gerektiğini savunuyor.

Son günlerde büyük beğeni toplayan Çağan Irmak'ın filmi Issız Adam'daki "sorumluluk almaktan kaçınan, birilerinin hayatına dahil olmayı sevmeyen" Alper karakterini akıllara getiren araştırma

2007 yılında başlatıldı. Tamamlanması ise bir yıl sürdü. Araştırmaya İstanbul, Sivas, Ankara ve Gaziantep'ten çeşitli özelliklere sahip 39 kişinin katıldığı bildirilirken Türk erkeklerinin genel özellikleri şöyle sıralandı:

- Genç Türk erkekleri en yakını olarak dostlarını görüyor. Duygusal paylaşımları için kız arkadaşları ya da aileleri yerine arkadaşlarını seçiyor.

- Genç erkekler sorumluluklarının bilincinde ama erteliyorlar. Mesela baba olmak gibi. Babalarından daha iyi bir baba olmak için yaşam şartlarının istedikleri gibi olması şartını arıyorlar. Türk erkeklerinin yüzde 22'si bu yüzden evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı erteliyor.

- Genç Türk erkeklerinin yüzde 75'i baba olmayı bir başarı olarak görüyor ve çocuklarına babalarından daha iyi bakmayı istiyor. Bu sonuç Türkiye'de aileye verilen değerin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

- Genç Türk erkeklerinin yüzde 64'ü güzellikleri için para harcıyor. Ama bu durumu metroseksüel, überseksüel gibi tanımların içine sokmak istemiyor.

- Genç Türk Erkeklerinin yüzde 84'ü bir alanda uzmanlaşmayı sosyal yaşamlarında önemli bir yerde görüyor. Bu ortalamayla Türkiye katılımcı 15 ülke içerisinde birinci sırada.

/_np/5127/6875127.jpg- Genç Türk erkeklerinin yüzde 34'ünün bağlanma problemi var. Sorumluluk almak istemiyorlar. Siyaset hakkında konuşmayı sevmiyor, oy vermeye inanmıyor, mali yatırımlarla pek ilgilenmiyorlar.

- Genç Türk erkeklerinin yüzde 30'u tedarikçi olarak sınıflandırılan ve kadının yerinin evi ve çocuklarının yanı olduğunu, eve erkeğin bakması gerektiğini savunuyor. Bu yaşam standardını korumak için genellikle gece yarılarına kadar mesai harcıyorlar.

- Genç Türk erkeklerinin sadece yüzde 6'sı işi ve hobisi olan modern ve kontrollü sınıfına dahil erkekler. Hayatlarında zengin bir yaşam standardı ve çeşitlilik istiyorlar.

- Türk erkeklerinin yüzde 12'si "Kalenin kralı" benim diyor. Yani gösterişi çok seviyorlar. Hobileri, eşleri, çocukları, babalık vasıfları onlar için bir gösteriş kaynağı.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok