Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Naylon poşete elveda diyoruz

Bu yazımızda, herkesi yakından ilgilendiren bir konuyu ele alacağız. Gün içerisinde yaptığımız tüm alışverişlerimizde plastik poşet kullanıy...

Reklam
Bu yazımızda, herkesi yakından ilgilendiren bir konuyu ele alacağız. Gün içerisinde yaptığımız tüm alışverişlerimizde plastik poşet kullanıyoruz. Artık plastik poşete elveda diyeceğiz. Plastik poşetler, bizim hayatımızı kolaylaştırsa da aslında göründükleri kadar masum değiller. Plastik poşetler, doğanın ve yaşadığımız, nefes aldığımız dünyanın işini bunca yıldır zorlaştırdı ve zorlaştırmaya devam ediyor. Plastik poşetlere tüm dünyada dur denmeye başlandı. Ülkemizde de 1 Ocak 2019 itibari "Dur artık!" denecek.

Bazı ülkelerde hali hazırda yasak olan plastik poşetlerin kullanım alanı ülkemizde de minimuma inecek ve diğer poşetleri kullanmaya başlayacağız. Yeni yıla girmemizden itibaren geçeceğimiz bu uygulama, bana kalırsa daha önceden olmalıydı. Geçiş süreci her konuda olduğu gibi sancılı, sıkıntılı ve karışık olacak olsa da sonucunda doğamız ve biz daha sağlıklı yaşam süreceğiz.

İlk günlerde alışmak zor olacak olsa da bir sonraki nesil naylon poşeti sadece isim olarak bilecek. Alışverişlerde file ve bez çantalara yönelim başlayacak. İlk zamanlarda hediye edilecek olan bu poşetler daha sonra para ile satılacak. Para ile satılacağından bez çantaların kullanım ömründen aylarca hatta yıllarca faydalanacağız. Zamanla poşet üretimi de azalacak ve tasarruflu bir şekilde hayatımızı sürdürürken, doğaya da atık bırakmamış olacağız. Çünkü bez çanta ve file çantalar, doğal maddelerden üretiliyor ve geri dönüşüme %100 destek veriyor.

Aslında bez çantalara yıllardır alışkınız. Pazara giderken kendimizin, anne ve teyzelerimizin kullandığı pazar çantası dediğimiz çantalar, aslında büyük bez çantalar. Şimdi de bunu tüm alışverişlerimizde değişik boyutlardaki çantaları kullanacağız. Poşet üreticileri de üzülmesin diyelim. Yönelimlerini değiştirerek daha güzel üretimlere vesile olabilecekler. Öncelikle Ankara, İstanbul ve İzmir'de başlayacak olan bu uygulama, yılın ortalarına kadar tüm ülkede geçerli olacak. İlla plastik poşet kullanmak isteyenler ise ücret ödeyerek yine plastik poşetlerine kavuşabilecekler.

Plastik poşetseverler lütfen bu yazıya alınmasın. Plastik poşetler, doğaya ve insan sağlığına fazlasıyla zarar verdiği için böyle bir girişimde bulunuldu. Yoksa kim isterdi ki plastik poşeti tarihe kazımak? Plastik poşetin zararlarını daha önceki yazılarımızda anlatmıştık. Deniz hayvanlarına, suya, insanlara ve doğaya zarar veren bir poşeti daha fazla kullanamazdık maalesef...

*Tanıtım için tıklayın!

1 yorum