Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Genital Herpes Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Genital herpes halk dilindeki adı ile uçuk, simpleks virüstür. Bu hastalık genellikle cinsel yolla bulaşmaktadır. İlk enfeksiyon oluştukta...

Reklam

Genital herpes halk dilindeki adı ile uçuk, simpleks virüstür. Bu hastalık genellikle cinsel yolla bulaşmaktadır. İlk enfeksiyon oluştuktan sonra virüs insan vücudunda uyku halini alır. Her yıl birkaç kere yeniden kendisini gösterebilir. Genital herpes (uçuk) enfeksiyon insan vücudunda kalıcı olsa da zaman geçtikçe uçuk oluşum sıklığında azalma meydana gelir.

Genital Herpes Tedavisinde Neler Yapılır?

Genital herpes tedavisi yönteminde en fazla uygulanan yöntemlerin başında siğillerin yakılması gelmektedir. Genital bölge herpes tedavisi yönteminde uygulanan bir diğer uygulama ise siğil dondurulmasıdır. Bu tedavi yöntemlerinin hepsinin ortak amacı siğillerin tahrip edilmesidir. Siğil dondurma uygulamasına krioterapi adı da verilir. Krioterapi cihazıyla karbomdioksit ya da sıvı nitrojen kullanılarak siğil dondurma işlemi gerçekleştirilir. Kondilom yakma işlemi de denilen bu işlem esnasında koter, leep cihazı ya da lazer de uygulanır. Bu sebep ile bu tedavi yöntemine genital herpes lazer tedavisi de denmektedir. Krioterapiye göre kondilom tedavi sonuçları daha olumlu yanıt vermektedir. Siğil dondurma tedavi yöntemi dışındaki diğer tüm yöntemlerde genel ya da lokal anestezi uygulanabilir. Kondilom tedavisinde uygulanan ilaçlar farklı şekiller de uygulanabilir. Solüsyonlar veya kondilom kremler ile tedavi yapılabilir. Medical lokal tedaviler ve cerrahi tedaviler birlikte uygulanabilir.

 Genital Herpes (Uçuk) Riski Nelerdir?

Yukarıda genital herpes tedavisi nedir sorusuna yanıt verilmiştir. Aşağıda genital herpes riskleri hakkında bilgi verilmektedir. Genital Herpes başlıca riskleri şunlardır:

 - Genital uçuk (herpes) nedeni ile meydana gelen ağrılı yaralar günlük hayatı olumsuz yönde etkileyebilir.
 - Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin uçuk yaraları daha ağrılı olabilir.
 - Genital uçuk hastalığı olan kişiler uçuk yaralarına ya da yaradan gelen sıvıya dokunup elini vücudunda farklı bir bölgeye sürer ise hastalığı başka bölgeye de bulaştırabilir.
 - Genital uçuk (herpes), mukoza ve deri de yaralara sebep olduğundan cinsel ilişkiyle bulaşan diğer hastalıklar gibi (HIV enfeksiyonu) bulaşma riskini de arttırmaktadır.
 - Gebe olan kadınlar da partnerinde veya kendisinde genital uçuk hastalığı var ise bu durumu mutlaka kadın doğum doktoru ile paylaşmalıdır.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok