Page Nav

HIDE
GRID_STYLE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Son Yazılar

latest

Japonların Güzellik Sırları: Cilt ve Saç Bakımı için 15 İpucu

Japon kadınlarından bahsedildiğinde, yaşları ne olursa olsun yumuşak ve genç görünen açık tenleri ve muhteşem saçları akıllara gelir. Japonl...

Reklam
Japon kadınlarından bahsedildiğinde, yaşları ne olursa olsun yumuşak ve genç görünen açık tenleri ve muhteşem saçları akıllara gelir. Japonlar her zaman güzel ve sağlıklı ciltleri ve saçları ile tanınırlar. Peki her zaman bu kadar mükemmel ve doğal görünmeyi nasıl başarıyorlar?

Japon kadınlarının duru, doğal ve pürüzsüz ciltleri sadece genetik olabilir mi? Bu yazımızda Japon kadınlarının görünüşlerine hayran olanların işini görebilecek birkaç ilginç güzellik sırrını açıklıyor olacağız.

Cilt bakımı için doğal ve kolay uygulanan yöntemler de içeren bu sırları gelin birlikte öğrenelim.

Japon Kadınlarının Güzellik Sırları

Sağlıklı ve güzel görünüşü korumak için Japonların izlediği en önemli güzellik sırlarından bazıları aşağıdadır. İşte Japon cilt bakım ipuçları.

1. Balık
Temel beslenmeleri omega-3 oranı çok yüksek olan balıklardan oluşmaktadır. Bu beslenme şekli, sağlıklı ve parlak bir cildin desteklenmesine yardımcı olur.

2. C vitamini
Japonlar günlük yaşamlarından C vitaminini eksik etmezler. Günlük diyetleri melanini deoksidize eden ve parçalayan portakallardan oluşur. Bu onların pürüzsüz görünen tenlerinin sırrıdır. C vitamini pigmentasyon lekelerini gidermeye yardımcı olur ve cilt tonunu eşitler.

3. Komenuka pirinç kepeği
Komenuka pirinç kepeği cildi besler ve kırışıklıkları önler. Ayrıca koyu halkaları yok etmede de etkilidir ve kusursuz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

4. Azuki
Japonlar, cilt bakım rejiminin bir parçası olarak kırmızı bir fasulye olan Azuki'yi kullanıyorlar. Japonya'daki kadınlar pürüzsüz ve lekesiz bir cilde sahip olmak için azukiyi nazikçe yüzlerine sürerler.

5. Doğal yağlar
Japon kadınları yüzlerini temizlemek ve tonlamak için kendilerine has yağlar kullanırlar. Bunun için herhangi bir doğal veya bitkisel bazlı yağ kullanmayı deneyebilirsiniz.

6. Otlar
Oryantal otlar cilt kuruluğa karşı savaşmaya ve cildin güzelliğini arttırmaya yardımcı olur.

7. Eksfoliyasyon
Japon kadınları genellikle temiz bir jel yardımıyla cildini sık sık soyar. Bu uygulama, donuk ve ölü cilt hücrelerini yüzeyden temizlemeye yardımcı olur. Cildinize için herhangi bir kimyasal madde kullanmayı denemeden önce, hafif ve istenen sonucu verecek bitkisel bir peeling kullanabilirsiniz.

8. Wakame Kelp
Wakame kelp, cildi UV ışınlarından ve kirlilikten koruyan bir deniz yosunu türüdür. Ayrıca ince çizgilerin ve koyu göz halkalarının ortaya çıkmasını da engellemeye yardımcı olurlar.
Deniz yosunları ayrıca cildi parlatmaya ve temizlemeye de son derece yardımcı olur.

9. Yeşil çay
Japon halkı her gün birkaç bardak yeşil çay içiyor. Yeşil çay yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur ve cildi genç ve esnek tutar.

10. Doğal sivilce tedavisi
Japonlar sivilce tedavisine mümkün olduğunca doğal yaklaşır. Zerdeçal ve çay ağacını doğrudan veya yağını çıkararak kullanırlar.

11. Kuş dışkısı
Japonlar, Uguisu olarak bilinen kuş türünün dışkısıyla ciltlerini temizleyebilmektedirler. Bu kuşun dışkısı cildin yumuşak ve esnek olmasını sağlayan doğal yollarla oluşan bir enzime sahiptir.

12. Kamelya (Japon gülü)
Cildin ihtiyacı olan proteini almasını sağlayan kamelya yağı yaşlanma belirtileri ile mücadeleye yardımcı olur, ince çizgileri ve kırışıklıkları hafifletir ve kuru ciltte nem dengesini geri kazandırır. En iyi sonucu almak için nemli cilde uygulayın.

13. Düzenli Yürüyüşler
Japonlar sağlık bilincine sahip insanlar. Cildi sıkılaştırmaya yardımcı olduğu için yürüyüşlerin önemine inanıyorlar.

14. Balık terapisi (Ayak bakımı)
Ölü cilt hücrelerini ayaklarından temizlemek için Japonlar ayaklarını “doktor balığı” da denen dişsiz balıklarla dolu küçük bir göle veya küvete daldırırlar. Bu balıklar ölü cildi ayaklardan sıyırır, topukları yumuşatmaya yardımcı olur ve sağlıklı görünmelerini sağlar.

15. Saç düzleştirme
Aşağıdaki Japon saç düzleştirme tekniklerini uygulayarak Japonlar gibi düz saçlara kavuşabilirsiniz.

• Güzellik uzmanları, ısı oksidasyon işlemini kullanan düzleştirici bir sistem oluştururlar.
• Bu, patentli kimyasallar ve ütülerin beraber kullanılmasıyla içten dışa doğru saçların mühürlenmesine ve yeniden şekillenmesine yardımcı olur.
• Bu şık ve ipeksi düz saçlara kavuşulmasına yardımcı olan uygulama 356 dereceye sıcaklığa kadar ulaşır.
• Saça protein saç kremi uygulanır.
• Bunu, bir tiyoglikolat çözeltisi olan ve saçı yeniden tekstüre edin bir solüsyon uygulanması takip eder.
• Daha sonra döner toplu bir kurutucu saça ısı verir ve saçı yumuşatır.
• İşlem sıcak bir seramik saç düzleştirme demiri ile sona erer ve saçlar aylarca şeklini koruyabilir.

Bu Japon güzellik tekniklerinden bazılarını günlük yaşamınızda kullanmak mümkündür.

*Tanıtım için tıklayın!

Hiç yorum yok